.

You are here: Home
E-mailadres Afdrukken PDF

WIJ WILLEN EEN HOND...en nu?

Wist U dat J-A-R kan ook hulp bieden bij aanschaf van een hond?

U wilt een puppy, maar welke ras past het beste bij U?
Of U zoekt juist

een volwassen hond, kies je voor een herplaatser uit het asiel of een uit particuliere circuit?
U wilt een puppy, maar een kruising uit een gelegenhiedsnest. Hoe kunt U dat het beste aanpakken?
Hoe herken je een broodfokker? En waar ga je heen als je een hond uit buitenland wilt?

Een hond gaat gemiddeld 10-15 jaar mee, en toch wordt er vaak niet te veel bij stilgestaan bij de keuze van een hond.

Of de keuze wordt gebaseerd op uiterlijk, een hond van de buren van bepaalde ras die zeer gehoorzaam en kindervriendelijk is,
en vaak blijkt achteraf dat het keuze niet helemaal "past".

Hoe werkt het aanschafbegeleiding?

U wilt een hond; dat is het eerste stap. Misschien heeft U al een bepaalde voorkeur voor ras/ kruising, grote of kleine hond, of een aantal rassen die u erg mooi vindt.
Als U nog geen duidelijke keuze heeft gemaakt, beginnen we met een vragenlijst die U thuisgestuurd krijgt. Deze vult U in en stuurt terug naar ons. 
Hieruit volgt het eerste advies in welke richting U zou kunnen zoeken. 
Op het afspraak die volgt kijken we naar uw thuissituatie, o.a woonsituatie en gezins samenstelling, ervaring met honden, de doel die u voor de ogen heeft voor de hond en naar een tal van andere zaken. Vanuit deze gesprek krijgt U nog meer gerichte advies voor een type hond die bij uw situatie past; bij voorbeeld had U al een bepaalde ras/ type in gedachten wordt er al keuze gemaakt richting bepaalde lijn of de keuze tussen puppy of oudere hond. 

Hierna kijken we naar de stappen voor de daadwerkelijke aanschaf; als u graag een rashond wilt, nemen we contact met de rasvereniging en pupbemiddeling en nemen een kijkje bij verschillende fokkers. En nu komt onze kennis van o.a terminologie van gezondheids onderzeken van pas. Want als u bij een fokker gaat kijken en hij vertelt dat de honden heel gezond zijn, hoe kan je dat nou controleren? En als de fokker u een certifikaat laat zien met HD C Nbw 30 wat zegt dat dan..?

Dan heb je een goede fokker gevonden, met een hele nest puppies. Maar welke puppy past nu het beste in uw gezin? Moet je de puppy nemen die elke keer als eerste naar u toe komt? Of juist niet? Ook met nestkeuze kunnen we u voorzien van deskundig advies!

Volwassen hond uit asiel of van een particulier? Ook hier gaan we kijken als de hond met u een goede "match" is of kan worden. Natuurlijk speelt opvoeding een grote rol in het vorming van gedrag, maar een zeer temperamentvolle overprikkelde hond met sterke bewakingsdrive die neiging heeft tot agressie tonen door middel van happen is een mindere keuze voor gezin met jonge kinderen waar veel vriendjes en ouders over de vloer komen. En hoe kan je inschatten wat de gezondheidsrisico's zijn bij volwassen herplaatsers? Als je naar asiel gaat om te kijken, waar moet je dan op letten? Welke vragen stel je aan het asiel? 
Vaak wordt een volwassen hond uit asiel of stichting genomen om deze te "redden" de hond is zielig. Verblijf in een asiel is voor meeste honden idd niet het ideale situatie, zwerven op straat ook niet. Maar bedenk dat als u een hond neemt die niet helemaal bij u past, is dat ook niet ideaal voor de hond, en ook niet voor U!

Een hond aanschaffen kan als resultaat hebben 10-12 jaar plezier, vriendschap, alles wat u graag wilde van een hond en meer, of het kan een lange weg worden van ergernissen, stress, niet optimale relatie met de hond, zelfs ongelukken en misschien herplaatsing van uw hond.

Kortom; wat wij doen;
- Kennismakingsgesprek met toekomstige eigenaren
- Advies over het aan te schaffen ras/ type hond
- Hulp bij zoeken van een fokker
- Hulp bij zoeken voor een geschikte herplaatshond/ asielhond
- Hulp bij zoeken van buitenlandse adoptiehond
- Hulp bij gezondheidsverklaringen, koopovereenkomsten en andere papierwerk
- Advies m.b.t gezondheidsuitslagen
- Hulp bij nestekeuze
- Ondersteuning bij kennismaking met herplaatshond/ asielhond

Bent U van plan een hond aan te schaffen? En wilt U graag individuele begeleiding er bij? Bel of mail ons voor een afspraak!

 

Onze opvoedingscursussen en trainingen...