.

You are here: Home Jump-A-Round JAR Diversen

JAR divers

.

Clubmatch? Nestendag? Doedag voor uw ras? Terugkomdag bij de fokker? Workshop geven en U zoekt locatie?

Maar waar kunt U het houden...stel voor dat het weer alles verpest. Hele dag in de regen is natuurlijk ook niet erg leuk!
Meeste binnenlocaties zijn vrij prijzig, of er mogen geen honden binnen.

Wij bieden een mooie binnenlocatie van 16 x 27 meter trainingsruimte, daarnaast ook compleet ingerichte keukenen kantine, 3 toiletten, ruime P-gelegenheid.
Alle ruimtes zijn verwarmd in de winter en gekoeld met airco in de zomer. Vloer is foam met tapijttegels er op, genoeg vering dus ook geschikt voor sportieve aktiviteiten. Een afspraak maken voor rondleiding kan altijd, uiteraard langs komen tijdens de lesuren is ook mogelijk!

Lees meer...

 

Algemeen :
Cursisten van ieder behendigheidsles; een kwartier voor aanvang van de les aanwezig zijn ! Dit i.v.m. op/ombouwen bij de behendigheid, en niet te vergeten de warming-up van je hond en jezelf!
Cursisten van opvoedingslessen e.d; op tijd aanwezig zijn. De aangegeven tijd is begin vd les, dan moet de hond dus uitgelaten zijn en samen met de baas klaar staan om met de oefeningen te beginnen.

Betalen;
Voor aanvang tweede les of contant of via rek nr NL41RABO 032 50 83 177 tnv T.Klop  ovv naam hond, naam eigenaar, cursus

Afmelden : Als je om wat voor reden niet kan komen trainen graag afmelden! Dit kan per mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch tussen 9.00 en 17.30 bij het centrale nummer of bij het centrale nummer met sms. Het centrale nummer (U wordt dan geholpen door Aly Jeanette) is 06-299 12 819
Wij vragen U vriendelijk om binnen de aangegeven tijden te bellen!
Wanneer U niet afmeldt minimaal 2 uur voor aanvang vh les, wordt deze les alsnog afgeboekt.

Aanmelding voor cursus?
Aanmelden kan telefonisch bij het centrale nummer 06- 299 12 819 (U krijgt dan gelijk te horen wanneer U kunt beginnen en in welke groep) of via email Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Trainingsbenodigheden:
We trainen met hondvriendelijke methodes, het is uw verantwoordelijkheid uw hond zo gemotiveerd mogelijk te houden!

Neem bij voorkeur verschillende soorten beloning mee waar de hond voor wil werken, dit kan uiteraard een stuk worst/kaas o.i.d. zijn, maar het beste is als U naast het voer-beloning ook de favoriete speeltje van de hond meeneemt.
Dit kan een balletje zijn, maar het kan ook een bijtrol, dummy of een frisbee zijn. Liever te veel meenemen dan te weinig. Voor de clickeraars; neem de clicker gerust mee.
Een target (dekseltje van een jampot, vissersbakje voor aas o.i.d.) voor de raakvlaktraining is ook handig bij de behendigheidscursisten.
De hond dient een normale gladde halsband of een half-check te dragen. Slipkettingen, prikbanden e.d. zijn op onze hondenschool niet toegestaan.

Een gewoon tuig mag uiteraard ook, graag zelfs omdat het de druk op de hals vermindert, anti-trektuigen die niet onder de oksels zitten of die anderszins geen ongemak veroorzaken mogen wel tijdens de opvoedingscursussen, tijdens het speuren moet een hond een goed zittende tuig dragen met sluiting boven en geen anti-trek functie. 
Een gentle-leader mag ook, mits er bij een gewone halsband of tuig wordt gedragen.

Liever geen wijde wapperende kleding, dit kan onduidelijk over komen bij de hond en de hond hinderen met dichtbij werken.
Denk aan een jasje/ vest met genoeg zakken om de beloning er makkelijk op te bergen zonder dat U na een geslaagde oefening eerst een halfuurtje moet zoeken en zakjes open maken.
De zak waar de beloning in zit kan wel het beste een ritssluiting hebben om strooien te voorkomen. Wel zo beleefd t.o. de medecursisten!
De handler bij de behendigheid kan het beste sportschoenen en makkelijke sportkleding aan. Op hooggehakte laarsjes en in een superstrakke broek is hardlopen niet zo makkelijk.

Voor speur- en zoekcursus verder mee nemen; Tuig met een lange lijn (ong 4-6 meter), eventueel voerbeloning, speeltjes, later speurvoorwerpen, en als allerbelangrijkste; veel water! Tijdens het speuren is drinken erg belangrijk voor de hond.

Loopse teven?

Loopse dames mogen bij ons meetrainen, alleen tijdens de paar dagen dat uw dame dekrijp is verzoeken wij U om de loopse lola thuis te laten,
als U de beginnerscursus behendigheid volgt is het wel raadzaam om zelf deel te nemen aan de les, er kan evt een leenhond geregeld worden.
In de andere groepen is het misschien mogelijk om een hond te leasen van een medecursist of instructeur om zo toch heerlijk een avondje behendigheid te kunnen doen!

Leeftijd?

Bij ons zijn honden van alle leeftijden welkom. Uiteraard wordt er met de leeftijd van de hond rekening mee gehouden tijdens de training.
Dus U kunt zowel beginnen met een jong hondje van 8 weken als met een oude bes van 10 jaar.
Voor alle honden jong en oud geld wel dat deelname aan de cursussen op eigen risico gebeurt en wij het graag weten als de hond last heeft van aandoeningen zoals HD, artrose, epilepsie o.i.d. Ook als U als handler ergens last van heeft horen we dit graag om er rekening mee te kunnen houden!

Wat mag wel/niet?

De hond word niet geslagen/geschopt tijdens de lessen, bij overdreven hard handling wordt U van de les verwijderd en kunt U naar huis om tot rust te komen.
Hard handling kan ook verbale correcties t.o. de hond zijn. We kijken vooral naar hoe de hond reageert.
Uiteraard mag de hond gecorrigeerd worden voor vervelende gedrag b.v.b. tegenover andere honden, maar niet voor het niet correct uitvoeren van een oefening.  
Voor een verkeerd uitgevoerde oefening is misschien ook een correctie op zijn plaats, maar dan voor de handler. Daar zorgt de instructeur wel voor.

Niet komen-geld terug?

Bij herhaaldelijke verwijdering wegens hard handling wordt U verwijderd van de cursussen zonder teruggave van cursusgeld.
Hetzelfde geldt als U wordt verwijdert wegens incorrecte gedrag t.o. de medecursisten of instructie. Toch hebben we liever dat U ons een schop verkoopt dan de hond.

Teruggave van cursusgeld is wel mogelijk in de volgende gevallen;

-Overlijden hond door ziekte of ongeluk
-Overlijden baas
-Aandoening waardoor de hond (of handler) moet stoppen met sporten.

Gedeeltelijke terugbetaling kan plaatsvinden bij onverwachtse verhuizing of andere vormen van overmacht. Dit wordt per geval apart bekeken.

Graag zien we Uw betaling op onze bankrekening voor het begin van de cursus, of tijdens het eerste les contant. Mocht het niet lukken, of wilt U een jaarkaart en U kunt het geld niet in een keer missen, meld het even en we kijken naar mogelijkheden om in termijnen te betalen.

Meer vragen?

Stuur dan een email naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. !

 

 

Welkom op de website van Jump-A-Round DogSport, Dé Hondenschool in Drenthe.
Zoekt U een Puppycursus in Drenthe? Of een training voor uw wedstrijdhond? Of een cursus voor uw hond om gewoon lekker samen bezig te zijn?
Zoek dan niet verder!
Onze ervaren en enthousiaste team

Lees meer...

   
visiecoll

Jump-A-Round DogSport

Dé hondenschool in Drenthe, waar prestaties en gezelligheid samen gaat.
Onze cursusaanbod is zeer afwisselend, variërend van basis opvoeding tot verschillende sporten op topniveau. Er wordt les gegeven maandags, dinsdags, woensdags, donderdags, vrijdags en zaterdags door een team van 12 vakkundige instructeurs die zich continue verbeteren door bijscholing, cursussen, seminars en uiteraard ook door zelf actief te blijven met sport met eigen hond(en). Veel cursussen en privelessen vinden ook overdag plaats!

Lessen vinden grotendeels plaats bij een hal in Veenoord/Nieuw-Amsterdam, een verwarmde hal van 15 x 30 meter met zachte verende tapijtbodem, gezellige kantine en de J-A-R Shop. De locatie is ook uitermate geschikt voor bvb rolstoelgebruikers.
Ook geven we les bij Manege De Horperhoeve, een prachtige locatie met een grote binnenbak. Dus ook als het buiten regent, trainen wij altijd door en hoeven we geen lessen af te zeggen wegens weersomstandigheden!
De manege beschikt ook over een ruime kantine, daar kunnen de cursisten ook terecht voor een heerlijke bakje koffie of thee voor of na de training. Zomers wordt het aangrenzende terrasje veelvuldig gebruikt om even na te praten!

Regelmatig organiseren wij ook workshops zowel gegeven door landelijke en internationale topinstructeurs als door onze eigen team.
Ook geven we regelmatig demonstraties op diverse evenementen, zowel met dogdance als met agility.

Onze doelen zijn dus ook zeer divers; onze motto “geef je hond een hobby” heeft ook verschillende redenen.
Uiteraard omdat voor een hond erg belangrijk is om iets te kunnen doen waar hij zijn aangeboren instincten kan gebruiken, maar ook omdat honden met hobby in het algemeen tevreden zijn en daardoor ook minder ongewenste gedrag vertonen.
Dit resulteert ook in minder overlast van honden, wat weer de maatschappij wat hondvriendelijker zou kunnen maken. Voor honden die al probleemgedrag vertonen zijn wij er ook; door privebegeleiding en/of cursussen willen wij de honden die vaak geweigerd worden op cursussen toch een kans geven om te bewijzen dat juist door bij de hond passende activiteiten en extra training veel kan worden bereikt.

Ook geven wij andere vormen van ondersteunende training, bvb training voor kinderen (en volwassenen) met angst voor honden. Ook hebben we honden die zich al hebben bewezen als aaihond in verzorgingstehuizen en op evenementen met bvb mensen met een geestelijke beperking.

Jump-A-Round is echt voor alle honden, en alle baasjes die het beste voor hun hond willen!

____________________________________________________________________________

KvK
Jump-A-Round Dogsport staat ingeschreven bij de KvK Noord Nederland nr. 52839648

 

 

   

Onze opvoedingscursussen en trainingen...