.

You are here: Home Jump-A-Round Instructeurs Minna
E-mailadres Afdrukken PDF

 

Kynologisch Instructeur, lid PPG, agility arbiter, internationale dogdance keurmeester (HTM & Freestyle). Bezig met honden als handler en eigenaar alweer bijna 30 jaar lang, lesgeven in Nederland doe ik sinds 1995. Ik begeleid ook veel probleemhonden en hun eigenaren. Naast mijn werk bij Jump-A-Round werk ik ook als instructeur bij stichting Dutch Cell Dogs, een trainingsprogramma waarbij asielhonden met probleemgedrag worden getraind in diverse instellingen door gedetineerden. Ook bij deze trainingen wordt gebruik gemaakt van positieve trainingsmethodes (clickertraining), waar ik een voorstander van ben.

In deze jaren heb ik ervaring opgedaan in het geven van behendigheidslessen, puppy- en gehoorzaamheidscursussen, dogdance, speuren, tricks, obedience, pakwerk, breitensport, sport en spel en ringtraining.

Ik heb als werknemer bij dierenartspraktijk, asiel en dierenpension en als hulpje bij diverse fokkers veel honden van diverse rassen en types mogen leren kennen. De grootste uitdaging

en ook het grootste plezier zit er in het feit dat geen 2 honden en geen 2 eigenaren hetzelfde zijn. Mijn voornaamste doel als instructeur is een combinatie elkaar beter leren begrijpen en aanvoelen en daardoor elke combinatie gericht helpen om hun doelen te bereiken.

Mijn diploma's heb ik behaald bij de O&O (AV en OH) en voor Agility heb ik de instructeursopleidingen van BAND en AgilityAcademy gevolgd, en bijgeleerd op diverse workshops en seminars in het binnen- en buitenland, o.a in Tsjechie en NL seminars gevolgd door Antonin Grygar. Andere trainers waar ik veel van heb mogen leren zijn onder andere Pertti Vilander, Eevaliisa Pohjanen, Kaisa Eskola, Toshiyuki Oba en Jenny Dam.

Zelf geef ik ook workshops zowel in Nederland als in buitenland. Voor informatie over seminars e.d kan je kijkje nemen op mijn website minnasdogs.weblik.nl 

Ik ben zelf actief in agility en dogdance op wedstrijden, met behendigheid heb ik met aantal honden in C klasse gelopen. Met mijn smoushond Pika heb ik ook 2 keer Nederland mogen vertegenwoordigen op de IMCA. Met Papu heb ik op FHN kampieonschappen 1e plaats behaald (B) en 2e plaats (C). Met Chic heb ik op het FHN kampioenschap 1e plaats behaald in A. 
Met dogdance loop ik met onze honden wedstrijden op Advanced/ Champions niveau. Met Pinkki en Chic heb ik deelgenomen aan het EK Dogdance zowel in Freestyle als Heelwork, en beide honden hebben ook podiumplaatsen behaald op het NK. Ook Dappie heeft zich gekwalificeerd voor EK's. 
Agilitywedstrijden loop ik al sinds 1995, dogdancewedstrijden sinds 1998.

Naast Agility en Dogdance ben ik aktief in Reddingshondenwerk bij Dutch Rescue Dogs, als inzetbare combinatie met mijn hond Dappie, en in opleiding met mijn andere mechelse herder Musti. Ook geef ik training aan de basisgroep van DRD.

Ik heb het instructeurscursus voor Dobo gevolgd in mei 2013. 

Met dogdance heb ik o.a seminars gevolgd bij Polina I'Lina, Gaby Grohovaz, Attila Szkukalek, Cassandra Hartman, Simona Drabkova en Michelle Pouillot.

Ik ben gecertificeerde internationale en nationale Jurylid voor dogdance en BAND AgilityArbiter.

Naast agility, dogdance, reddingshondenwerk en trick dog training genieten we ook van pakwerk, we zijn beginnen met het KNPV programma, vanuit daar richting IPO, en nu gaan we Ringsport proberen, vanwege de afwisselende en uitdagende programma. Mijn doel is een sterke, temperamentvolle hond die getrained is zonder fysieke correctiemiddelen. 

Ook heb ik vroeger veel meegedaan met tentoonstellingen in binnen- en buitenland met vele kampioenschapsprijzen en titels als resultaat, en binnen de G&G ook goede resultaten gehaald, zoals ook in het VZH. Op dit moment is Chic bezig voor haar G&G 2, en Musti is druk aan oefenen voor GGB. 

Voor meer informatie over ons en onze honden kunt U ook kijken op www.minnasdogs.webklik.nl

 

Onze opvoedingscursussen en trainingen...