.

You are here: Home Opvoeding Puppycursus
E-mailadres Afdrukken PDF

Plezier voor baas en hond in praktijkgerichte cursus

De Jump-A-Round Puppycursus is een praktijkgerichte cursus zonder examen. Aan het einde van het cursus ontvangt iedereen een certifikaat van deelname.
Doel van de puppycursus is plezier voor hond en baas, de band tussen de baas en de hond te versterken, de eigenaar inzicht te geven in het gedrag van zijn/haar hond.
Ook de hond socialiseren met vreemde dieren, personen en voorwerpen, en de eigenaar helpen in het beheersen van diverse aanleermethodes zijn doelstellingen
met deze puppycursus.
Het hele gezin mag mee, en mag ook (uiteraard om de beurt) met de puppy bezig indien gewenst.

Wat komt er aan bod?

Greep uit de oefeningen en thema’s in het puppycursus;
-Spelen met de hond
-Wandelen zonder trekken
-Komen wanneer geroepen
-Aandacht voor de baas
-Omgaan met vreemde geluiden en voorwerpen
-Omgaan met vreemde mensen en dieren
-Verkeer
-Verzorging & betasten
-Zitten & liggen
-Herkennen van hondengedrag

De puppycursus is toegankelijk voor alle puppies vanaf 8 weken. LET OP: wij laten de puppies niet allemaal tegelijk met elkaar los spelen. Waarom? Omdat het daarna voor de puppies bijna onmogelijk is om zich te concentreren en bezig te zijn met de eigenaar. Ook is een reden hier van de grote verscheidenheid aan rassen, en daardoor grote verschillen in formaat en spel voorkeuren. Door alle puppies "het zelf uit laten zoeken" kan een voorzichtige puppy ronduit angstig worden, en een zeer sterke puppy kan serieuse "bully"-gedrag ontwikkelen. Na de les is het mogelijk om contact te maken met andere puppies; let wel op; altijd alleen als beide eigenaren er mee eens zijn en de puppies een goede "match" vormen en allebeide genieten van het spel. Voor sociale ontwikkeling is omgang met stabiele, volwassen honden vaak wel een te raden; ook dat wordt tijdens de cursus gedaan. In meeste groepen worden de puppies in groepjes van 2-4 puppies wel eens aangeboden om met elkaar te spelen. 

Meenemen naar de puppycursus
-Uw puppy
-Gewone leren of nylon halsband, niet slippend of een tuig
-Gewone leren of nylon riem, lengte tussen 1 en 2 meter
-Speeltje(s) die uw puppy leuk vindt
-Kleine lekkere voerbeloningen (bvb kleine stukjes kaas/worst oid)

Let op veilige vervoer in uw auto; een bench, autokennel of tuig aan de veiligheidsgordel zijn prima oplossingen om uw puppy te beschermen bij evt aanrijdingen, en te voorkomen dat de puppy bij de pedalen kan komen of de bestuurder af kan leiden.

Meer informatie
Aantal lessen; 10 (Te gebruiken binnen 18 weken)
Kosten ; 92,50 euro Over te maken op IBAN NL41 RABO 032 50 83 177 tnv Tijs Klop 

Voor aktuele tijden kijk in onze lesrooster ; http://www.jardogsport.nl/jump-a-round/lesrooster

 

Onze opvoedingscursussen en trainingen...