.

You are here: Home Opvoeding Themacursussen

Opvoeding divers

FunGility is DE sport om te doen met jonge honden, oudere honden, snelle honden, rustige honden, grote honden, kleine honden...deze sport is dus gewoon geschikt voor iedereen!
Bij FunGility volg je net als bij gewone agility een parcours, maar de hindernissen zijn fysiek niet belastend.
Er komen toestellen voor die we kennen van agility (bvb de tunnel), toestellen van Hoopers (de hoepels, tonnen en circels), de cross (een kruisvormige labyrint waarbij je de hond vooruit, links of rechts mag dirigeren), elementen uit Body Awareness (krukjes, schommelplank, cavaletti) en een slalom die kan opgezet worden met pylonnen, palen, of andere attributen. De slalom kan ook in een boog worden opgezet, en de afstanden tussen de attributen kunnen variabel zijn.
Ook kunnen er combinaties van attributen worden gebruikt bij FunGility, zoals hoepels bij in/uitgangen van de cross, of krukjes in combinatie met de slalom of pauzevlak. 
FunGility is erg leuk voor alle honden, ook voor o.a molossers. Door extra uitdagingen voor handler (afstandswerk, sturen met alleen stem of juist alleen met lichaamstaal) krijgt deze superleuke sport nog een extra dimensie voor de gevorderde combinaties!

 

Trick Dogs

Speciale cursus waar aandacht aan clickertraining wordt besteed.
Aan bod komt timing van de click, target training, wanneer clicken en belonen, kriteria verhogen, free shapen, catching, luring en nog veel meer technieken
om het ultieme uit je clicker (en uit je hond) te halen!

Lees meer...

 

Cursus FikkieFun

Uitgekeken op gehoorzaamheid maar u weet niet helemaal zeker wat te doen met uw hond? Of klaar met de puppycursus maar U wilt graag weten wat U en Uw hond nou echt leuk vinden?
In het cursus FikkieFun kunt U een kijkje nemen bij andere vormen van trainen en maakt U kennis met diverse spellen en uitdagende oefeningen voor uw hond.
Hoopers, Treibbal, Agility, Zoekoefeningen, Stoere trucjes, Dogdance en

Lees meer...

   Privélessen als hulp bij opvoeding?
Soms gaat iets in de opvoeding anders dan de eigenaar het had gewild. De hond heeft net andere karakter dan verwacht, herplaatsers uit asiel, buitenland of particuliere circuit hebben iets meegemaakt in hun verleden wat op een bepaalde moment voor verrassingen zorgt. De goedbedoelde adviezen vanuit de omgeving werken soms niet of maken soms zelfs het situatie nog erger.

Lees meer...

 

Plezier voor baas en hond in praktijkgerichte cursus

De Jump-A-Round Puppycursus is een praktijkgerichte cursus zonder examen. Aan het einde van het cursus ontvangt iedereen een certifikaat van deelname.
Doel van de puppycursus is plezier voor hond en baas, de band tussen de baas en de hond te versterken, de eigenaar inzicht te geven in het gedrag van zijn/haar hond.
Ook de hond socialiseren met vreemde dieren, personen en voorwerpen, en de eigenaar helpen in het beheersen van diverse aanleermethodes zijn doelstellingen
met deze puppycursus.
Het hele gezin mag mee, en mag ook (uiteraard om de beurt) met de puppy bezig indien gewenst.

Lees meer...

   

Meer artikelen...

Onze opvoedingscursussen en trainingen...