.

You are here: Home Opvoeding Themacursussen FunGility
E-mailadres Afdrukken PDF

FunGility is DE sport om te doen met jonge honden, oudere honden, snelle honden, rustige honden, grote honden, kleine honden...deze sport is dus gewoon geschikt voor iedereen!
Bij FunGility volg je net als bij gewone agility een parcours, maar de hindernissen zijn fysiek niet belastend.
Er komen toestellen voor die we kennen van agility (bvb de tunnel), toestellen van Hoopers (de hoepels, tonnen en circels), de cross (een kruisvormige labyrint waarbij je de hond vooruit, links of rechts mag dirigeren), elementen uit Body Awareness (krukjes, schommelplank, cavaletti) en een slalom die kan opgezet worden met pylonnen, palen, of andere attributen. De slalom kan ook in een boog worden opgezet, en de afstanden tussen de attributen kunnen variabel zijn.
Ook kunnen er combinaties van attributen worden gebruikt bij FunGility, zoals hoepels bij in/uitgangen van de cross, of krukjes in combinatie met de slalom of pauzevlak. 
FunGility is erg leuk voor alle honden, ook voor o.a molossers. Door extra uitdagingen voor handler (afstandswerk, sturen met alleen stem of juist alleen met lichaamstaal) krijgt deze superleuke sport nog een extra dimensie voor de gevorderde combinaties!

 

Onze opvoedingscursussen en trainingen...