.

You are here: Home Sport Agility
E-mailadres Afdrukken PDF

Agility (behendigheid)

Agility is een ontzettend leuke sport waar elke hond veel plezier aan kan beleven. Doel van deze sport (naast veel plezier hebben met je hond!) is een parcours met diverse toestellen zo snel mogelijk zonder fouten af te leggen.
Door de tunnels, over de sprongen, klimmen over de raakvlaktoestellen en al slalommend door een twaalftal paaltjes met elke keer een nieuwe route, het is voor de honden een grote speeltuin.
Door agility wordt ook het baas-hond relatie steeds sterker. Net als bij alle vormen van hondensport is een goede verstandshouding tussen de hond en de eigenaar de eerste vereiste om iets te bereiken.
Agility biedt de hond naast fysieke uitdaging ook geestelijke uitdaging, en dat is nu net wat een hond nodig heeft!
Elke hond kan Agility beoefenen, voor de jonge honden/senioren en honden met enige fysieke beperkingen zoals overgewicht (daar moet wel aan gewerkt worden wil de hond verder met agility!) hebben wij aangepaste lessen. Daarbij is de spronghoogte zeer laag (20 cm), en wordt er rekening mee gehouden met bochten en aantal toestellen in het parcours.

Onze instructeurs hebben veel ervaring met diverse hondenrassen, en kunnen omgaan met diverse aanleermethodes. Wel kiezen wij voor een positieve aanpak binnen de behendigheid; honden worden niet met een riem door de toestellen heen getrokken, en het leren wordt leuk gemaakt dmv balletje, flosje, voertjes of wat de hond dan ook als beloning ervaart.
We trainen in kleine groepen (6 combinaties) om er voor te zorgen dat iedereen individuele tips en begeleiding krijgt. Onze toestellen zijn veilig en voldoen aan de gestelde normen.

 

.

 

Onze opvoedingscursussen en trainingen...